Swieze mieso definicja

Czy prawdopodobnie stanowić piękno lepszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie soczysty i chrupiący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, musi być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a jednocześnie nie tak szybko, by kotlet nie był za cienki, inaczej podzieje na soczystości. Ponadto w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w wygodnej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do mięsa, by kupiło odpowiednią grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, jakim będziemy potrafili samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Ale przy ogromniejszej liczby kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy używamy do nich ciało nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w punktach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością sprzedaje się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w całej sum, czy z konkretnego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle przydatna w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby każde nasze steki były podzielone równomiernie, łatwo i szybko, toż nie ma lepszego wyjścia, kiedy tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje toż taki poważny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem łatwym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, i nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.